ŠTAMPA PLAKATA I POSTERA

izrada plakata i postera

Štamparija Ambijent studio se profesionalno bavi štampom plakata i postera svih formata-dimenzija. Štampa plakata i postera se izvodi u digitalnoj tehnici. Boje koje se koriste za štampu plakata potpuno su prirodne, tako da se mogu koristiti za štampu plakata ili postera koji će se kasnije koristiti i za unutrašnji prostor, odnosno može se koristiti za štampu postera za zid poslovnog prostora ili prostora u kome živite. Papir koji se koristi za štampu postera i plakata može biti mat ili sjaj. Debljina papira za štampu plakata takodje postoji u raznoj gramaturi (80g, 120g, 1800g) i biraju se u zavisnosti od same potrebe. Plakati i posteri su dosta efikasni u reklamiranju ili promovisanju nekih važnih dogadjaja. Kako za reklamiranje plakati i posteri se mogu koristiti i za štampu nekih vama bitnih dogadjaja ili za štampu postera poznatih muzičkih grupa, scene iz filmova,kao i junaka crtanih filmova…

FORMATI I DIMENZIJE ZA ŠTAMPU PLAKATA I POSTERA

Formati koji se koriste za izradu, odnosno štampu plakata i postera jasno su prikazani na slici, medjutim štampa plakata je moguća i u dimenzijama kojie vama odgovaraju u zavisnosti od vaših potreba. Formati koji su prikazani na slici se protežu od A7 pa sve do A0, kao i od B0 pa do B6 to su standardni formati kojima se lako definiše izrada plakata, odnosto štampa plakata – postera.

A – FORMAT PLAKATA I POSTERA

štampa plakata i postera dimenzije plakata postera izrada plakata i postera

B – FORMAT PLAKATA I POSTERA

štampa plakata i postera dimenzije plakata postera izrada plakata i postera

Debljina papira na kojima se štampaju plakati – posteri

Debljina papira se odredjuje gramaturom 80g, 120g, 180g. U zavisnosi koja je vrsta namene odredjuje se i debljina odnosno gramatura papira za štampu plakata i postera. 80g papir uglavnom se koristi za štampu tehničkih crteža ili plakate velikih tiraža kojima se reklamira, odnosno promovišu raznih događaji, koncerati i filmovi… 120g i 180g papir su nesto deblji i on se uglavnom koristi kako za promovisanje raznih dogadjaja, tako i za štampu plakata odnosno postera za ličnu upotrebu u smislu štampe nekih ličnih slika ili nekih vama interesantnih slika koje bi ste okačili na zid.

Štampa plakata i postera na ploteru

Izrada – štampa plakata i postera na ploteru (plotovanje) daleko je jeftiniji u odnosu na izradu u digitalnoj tehnici iz razloga jer su boje koje se koriste za štampu plakata na plteru jeftinije u odnosu na tonere digitalne mašine. Dimenzije – formati papira koji se mogu štampati na ploteru veće su u odnosu na digitalnom štampaču, jer je širina, odnosno dužina papira koji se koristi za štampu plakata u našoj štampariji 105cm, dok se u digitalnoj tehnici ne mogu štampati plakati – posteri veći od A3 – B3 formata. Brzina štampe plakata na ploteru je malo sporija u odnosu na digitalnu mašinu, ali je kvalitet podjednako dobar.

stampa plakata i postera na ploteru

Štampa plakata i postera u digitalnoj tehnici

Štampa plakata i postera u digitalnoj tehnici izvodi se isključivo kada su tiraži manji i kada papir ne prelazi B3, odnosno A3 format. Izrada plakata na digitali dosta je skuplji je u odnosu na ploteru iz razloga jer je otisan dosta skuplji, odnosno boje koje se koriste za štampu plakata na digitalnom štampaču. Iz tog razloga se preporučuje štampa postera i plakata na ploteru, jer je kvalitet štampe podjednako dobar.

stampa plakata i postera izrada plakata beograd

Vrsta papira za štampu plakata i postera

  •  Štampa plakata na mat papir koji ima glatkom teksturom i bez odsjaja
  •  Štampa plakata na glosi (sjaj) papiru takodje ima glatkom teksturom sa sjajnim premazom

Dizajn za štampu plakata i postera

Štamparija AMBIJENT STUDIO u okviru štampe plakata i postera nudi i uslugu grafičkog rešenja. Stručan tim dizajnera će vam pomoći da kreirate plakat po vašoj želji. Ako kojim slučajem vašu pripremu za štampu plakata i postera, potrebno je samo da nam pošaljete kako bi utvrdili njen kvalitet za štampu i nakon toga ako je sve uredu odštampamo plakate u tiražu koji vama odgovara. Sam dizajn plakata mora biti kratak, sažet i jasno definisan jer bi sam plakat trebao na jednostavan i slikovit način objasniti klijentu koje su vaše namere, odnosno razlog promovisanja.

Cena štampe plakata i postera

Cena štampe plakata – postera formira se u odnosu na tiraž i veličinu – format papira. Detaljnije o ceni štampe plakata i postera možete pogledati na stranici CENOVNIK

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt