ŠTAMPA PLAKATA I POSTERA

izrada plakata i postera

Štamparija Ambijent studio se profesionalno bavi štampom plakata i postera svih formata-dimenzija. Štampa plakata i postera se izvodi u digitalnoj tehnici. Boje koje se koriste za štampu plakata potpuno su prirodne, tako da se mogu koristiti za štampu plakata ili postera koji će se kasnije koristiti i za unutrašnji prostor, odnosno može se koristiti za štampu postera za zid poslovnog prostora ili prostora u kome živite. Papir koji se koristi za štampu postera i plakata može biti mat ili sjaj. Debljina papira za štampu plakata takodje postoji u raznoj gramaturi (80g, 120g, 1800g) i biraju se u zavisnosti od same potrebe. Plakati i posteri su dosta efikasni u reklamiranju ili promovisanju nekih važnih dogadjaja. Kako za reklamiranje plakati i posteri se mogu koristiti i za štampu nekih vama bitnih dogadjaja ili za štampu postera poznatih muzičkih grupa, scene iz filmova,kao i junaka crtanih filmova…

FORMATI I DIMENZIJE ZA ŠTAMPU PLAKATA I POSTERA

Formati koji se koriste za izradu, odnosno štampu plakata i postera jasno su prikazani na slici, medjutim štampa plakata je moguća i u dimenzijama kojie vama odgovaraju u zavisnosti od vaših potreba. Formati koji su prikazani na slici se protežu od A7 pa sve do A0, kao i od B0 pa do B6 to su standardni formati kojima se lako definiše izrada plakata, odnosto štampa plakata – postera.

A – FORMAT PLAKATA I POSTERA

štampa plakata i postera dimenzije plakata postera izrada plakata i postera

B – FORMAT PLAKATA I POSTERA

štampa plakata i postera dimenzije plakata postera izrada plakata i postera

Debljina papira na kojima se štampaju plakati – posteri

Debljina papira se odredjuje gramaturom 80g, 120g, 180g. U zavisnosi koja je vrsta namene odredjuje se i debljina odnosno gramatura papira za štampu plakata i postera. 80g papir uglavnom se koristi za štampu tehničkih crteža ili plakate velikih tiraža kojima se reklamira, odnosno promovišu raznih događaji, koncerati i filmovi… 120g i 180g papir su nesto deblji i on se uglavnom koristi kako za promovisanje raznih dogadjaja, tako i za štampu plakata odnosno postera za ličnu upotrebu u smislu štampe nekih ličnih slika ili nekih vama interesantnih slika koje bi ste okačili na zid.

Štampa plakata i postera na ploteru

Izrada – štampa plakata i postera na ploteru (plotovanje) daleko je jeftiniji u odnosu na izradu u digitalnoj tehnici iz razloga jer su boje koje se koriste za štampu plakata na plteru jeftinije u odnosu na tonere digitalne mašine. Dimenzije – formati papira koji se mogu štampati na ploteru veće su u odnosu na digitalnom štampaču, jer je širina, odnosno dužina papira koji se koristi za štampu plakata u našoj štampariji 105cm, dok se u digitalnoj tehnici ne mogu štampati plakati – posteri veći od A3 – B3 formata. Brzina štampe plakata na ploteru je malo sporija u odnosu na digitalnu mašinu, ali je kvalitet podjednako dobar.

stampa plakata i postera na ploteru

Štampa plakata i postera u digitalnoj tehnici

Štampa plakata i postera u digitalnoj tehnici izvodi se isključivo kada su tiraži manji i kada papir ne prelazi B3, odnosno A3 format. Izrada plakata na digitali dosta je skuplji je u odnosu na ploteru iz razloga jer je otisan dosta skuplji, odnosno boje koje se koriste za štampu plakata na digitalnom štampaču. Iz tog razloga se preporučuje štampa postera i plakata na ploteru, jer je kvalitet štampe podjednako dobar.

stampa plakata i postera izrada plakata beograd

Vrsta papira za štampu plakata i postera

  •  Štampa plakata na mat papir koji ima glatkom teksturom i bez odsjaja
  •  Štampa plakata na glosi (sjaj) papiru takodje ima glatkom teksturom sa sjajnim premazom

Dizajn za štampu plakata i postera

Štamparija AMBIJENT STUDIO u okviru štampe plakata i postera nudi i uslugu grafičkog rešenja. Stručan tim dizajnera će vam pomoći da kreirate plakat po vašoj želji. Ako kojim slučajem vašu pripremu za štampu plakata i postera, potrebno je samo da nam pošaljete kako bi utvrdili njen kvalitet za štampu i nakon toga ako je sve uredu odštampamo plakate u tiražu koji vama odgovara. Sam dizajn plakata mora biti kratak, sažet i jasno definisan jer bi sam plakat trebao na jednostavan i slikovit način objasniti klijentu koje su vaše namere, odnosno razlog promovisanja.

Cena štampe plakata i postera

Cena štampe plakata – postera formira se u odnosu na tiraž i veličinu – format papira. Detaljnije o ceni štampe plakata i postera možete pogledati na stranici CENOVNIK