SAVETI I ISKUSTVA

KAKO PRIPREMITI ZID ZA POSTAVLJANJE FOTO TAPETA

Postavljanje foto tapeta u principu nije toliko zahtevno. To govorimo iz razloga jer su dosta naših klijenata sami postavljali foto tapete uz našu savetodavnu pomoc. Moramo odmah da naglasimo to da vam naša štamparija nudi uslugu montaže, odnosno lepljenje foto tapete na vaš zid. Iz tog razloga vam potkovani iskustvom mozemo pomoci da zalepite vas tapet. Kako postaviti foto tapete objasnicečo u narednom tekstu, jer cemo vas prvo uputiti na to kako pripremiti zid za postavljanje-lepljenje foto tapete.

Da bi tapetu sa odredjenim motivima dugo imali na vašem zidu, potrebno je da je vaš zid suv, ravan i čist zid. Suv zid, odnosno zid bez vlage PVC tapeti nece dati da se vremenom odlepi, jer lepak koji se nalazi na samoj tapeti ne trpi vlagu. Bez obzira što su PVC tapete perive i otporne na vodu, zadnja strana tapete je samolepljiva i ne ide nikakav drugi lepak kao dodatak, kako bi eventualno sprečio postepeno odlepljivanje tapete usled pojave vlage.

Foto tapete su od tankog i elastičnog materijala i iz tog razloga je poželjno imati ravan zid, u smislu da nema nikakvih kvrgica ili pukotina jer vam taj nedostatak tapeta nece nadomestiti. Nakon gletovanje zida jako je bitno da se zid premaže podlogom – smesa koja se koristi za pre farbanja iz razloga jer prilikom nanošenja smesa pokupi svu prašinu od šmirglanja glet mase.

Ako ispunjavate sve ove uslove, tapet koji vi ili mi zalepimo krasice vaš zid dugi niz godina.

 

U svakom trenutku nas možete kontaktrati da zajedno rešimo  problem koji vam na izgled deluje ne rešiv.

0605950868